lørdag 31. januar 2015

Bryllupsbordet

En gjennomgående tanke i forbindelse med bryllupet var gjenbruk, og samtidig benytte oss av det vi alleredet hadde.

Alle blomstene vi brukte denne dagen ble plukket i vår egen hage på Sørlandet. Det var blant annet roser, hortensia i flere farger, brudeslør, balderbrå, og buskmure. Altså både hageplanter og ugress, men ugress er blomster i min hage! Til og med brudebuketten fant vi der; stor, nydelig, hvit hortensia. (Buketten var det forresten min mann som fikk ansvaret for, etter noen instrukser fra meg, selvfølgelig. Men han gjorde en veldig god jobb!).

Min søster fikk ansvaret for å plukke og pynte bordene og utearealet med blomster. Vasene er samlet gjennom lang tid og mye leting på bruktbutikker og loppis. 


Trebrikkene hadde vi noen av fra før, men med god hjelp fikk vi laget noen fler til bryllupet av en vindfallet furu på tomten. Bordkortene med menyen var alle håndskrevet av min snille søster!


 Her ser dere også hvor fine lyslenkene var på bordet!

Må også nevne den nydelige fiskesuppen, med hjemmelaget steinovnsbakt brød, som vi hadde til hovedrett.  For en opplevelse! Tusen takk, svigermor!


Tusen takk til Christian Brekke for de fine bildene!



fredag 30. januar 2015

I det kreative hjørnet

Disse tovete bokstavene kjøpte jeg i en liten, søt butikk i Oslo i fjor sommer. Tanken var å henge de opp på døra eller veggen til Eira, men jeg kom aldri så langt.

Men nå har jeg kombinert dem med filtkuler fra Søstrene Grene, og må si meg førnøyd med resultatet. De er tredd på en hvit sytråd.

tirsdag 27. januar 2015

Lyslenker i papir

Sommeren 2014 fikk jeg drømmebryllupet mitt på Sørlandet.

Det meste gjorde vi selv og vi fikk mye, og uvurderlig hjelp, fra familie og venner. Jeg kommer til å lage noen innlegg om bryllupet, pynt og tanker, etterhvert. Aller først vil jeg vise frem lyslenkene som jeg lagde som en del av bordpynten. Selve "kulene" brettet jeg av ferskenfarget 80 grams papir og led-lenken gikk på batteri. Dette gjorde at de kunne ligge på bordene uten at de måtte kobles til veggen. De ga en fantastisk stemning utover kvelden og ikke minst slapp vi stearinlys og brannfare i gammelt trehus og knusktørt gress!
Kulene ble først brettet og deretter blåst opp gjennom den ene åpningen, der også lyset ble satt inn. Dette kalles kinesiske vannballonger, da de gjennom den samme åpningen kan fylles med vann. Vi prøvde, og effekten og virkningen var ganske bra!




Før jul fant jeg noen flotte nepalpapir hos Norway Design i Trondheim, som jeg har brettet noen flere kuler av. Papiret har flere navn og blir populært kalt Nepalpapir, rispapir, Loktapapir og Himalayapapir.

Papiret er kjent for sin tekstur, styrke og lette vekt og er laget av den innerste barken til Lokta planten.som vokser opp igjen fra sine egne røtter etter høsting og er et såkalt woodless paper. Det stiller derfor sterkt med tanke på bærekraftig natur og miljøvern.
Det er fullstendig nedbrytbart og ellers et rent og naturlig produkt som ofte produseres økologisk og helt uten bruk av syrer og kjemikalier under farging.

Altså, helt etter min smak!
Kulene kan kjøpes i Epla-butikken min.















Lue #2 : Hjelmlue med ugler

Jeg har sydd min første hjelmlue! Et herlig, mykt babycord-stoff med ugler og kantebånd i størrelse 80/86. Mye lettere enn jeg trodde, så disse blir det flere av. Mønsteret er fra boken til Heilt Spesiell og Jubel, en bok jeg gjerne anbefaler! Stoffet er kjøpt nytt og båndet er et loppis-kupp!


søndag 25. januar 2015

Smekker i fine farger!

Før jul lagde jeg disse smekkene. De er vendbare og kan brukes på begge sider.
Det er godt å kunne bruke litt fler av de flotte stoffene som ligger i hylla.
Smekkene ligger i Epla-butikken min, Lykkelisen!




lørdag 24. januar 2015

Kjole #8 : Vendbar forklekjole

Endelig har jeg fått satt meg ned bak symaskinen igjen! Denne kjolen ble sydd på bestilling for en venn og jeg fikk selv velge stoffene. Det eneste jeg visste var at hun var glad i blått. 

Forklekjolen er i str 80/86 og kan brukes på begge sider. Det blomstrete stoffet bestilte jeg fra Danmark for noen år siden, og er en av mine favoritter. Den blå siden er Tilda-stoff fra Panduro.

Mønsteret har jeg laget selv og er inspirert av mønsteret på kjole #6. Disse vil jeg sy flere av!!