søndag 27. oktober 2013

Ny favorittkopp

I høst fant jeg en ny favorittkopp på en bruktbutikk her i Tønsberg. Må innrømme at grunnen til at jeg kjøpte den var billen og marihønen som krøp på bladene. Senere har det vist seg at den er akkurat passe stor til en kopp kaffe, og jeg bruker den hele tiden:)

Koppen heter "springtime" og er fra Royal Tudor.




onsdag 23. oktober 2013

Teppe #1 : Pledd fra Nøstebarn

Da jeg ble gravid startet jeg friskt på flere prosjekter, blant annet et strikket pledd. Formen var ikke samarbeidsvillig og det spøkte lenge for at skulle rekke å bli ferdig. Men ferdig ble jeg, selv om det ikke var så lenge før termin. Pleddet er strikket i garn fra Nøstebarn og oppskriften er også derfra. Veldig enkelt å strikke, men tidkrevende...

Det har vært med oss over alt de 5 ukene lillemor har vært hos oss. På sykehuset, i vogna, i senga om natta, i vogga på stua og vi tuller det rundt henne når vi bærer eller ammer. Regner med det blir supert å bruke til vinteren også. Skulle vel egentlig hatt to tepper, men vi får bruke det vi har. Vil anbefale på det sterkeste å strikket seg et slikt om man venter barn, eller gi bort et i gave om man strikker litt raskere enn meg :)




tirsdag 15. oktober 2013

Grønne tomater

I år har jeg tre typer tomater. To av de er kjøpt som planter; cherry og en lang type. Disse ble plantet i solveggen på andehuset og cherryene har gitt oss en del modne frukter i sommer/høst. De avlange har vært litt treigere og de smaker heller ikke like mye.

I drivhuset har jeg en plante som jeg fikk av svigerfar, som han hadde sådd fra frø tidlig i vår. Planten gir store, fine og røde tomater!

I helga plukket jeg ned alle tomatene ute og skal forsøke å modne de inne. Ute blir det hvertfall ikke mer action. De cherryene som var modne spiste jeg mens jeg jobba. Det er da de er best!



Jeg fikk også ryddet litt i drivhuset og bestemte meg for å la plantene der inne stå litt lenger i håp om at de kan modnes litt mer i høstsola. For se bare hvor mye som potensielt kan modnes der inne:
 
Chilli og tomater som godt kan få litt mer farge før de høstes
 
 Mitt første forsk på smakspaprika. Det kom jo frukter, men de bør jo være røde...


 Selskap får jeg også når jeg går ned i hagen. Skikkelig koselig!

 Chilli til samboeren tar godt i mot. Der har det faktisk modnet en del.


Da er det bare å være tålmodig og se om jeg får modnet det på kjøkkenet. Skal legge ved noen epler, for det hjelper på modningsprosessen.

Potetene er fortsatt i jorda. De får vi ta en dag vi orker :)

lørdag 5. oktober 2013

Gulrøtter, knaskerøtter?

I vår startet jeg mange prosjekter i hagen. Men etter som magen vokste og formen ikke var samarbeidsvillig, ble de fleste prosjekter forsømt. Skikkelig forsømt!

Nå er magen borte og vi har fått ei nydelig, lita tulle som er 2,5 uker gammel :) Så i dag dro jeg opp det som var av gulrøtter og purre. Eller knaskerøtter og knaskepurre... Men jeg ser potensialet og med mer stell og kjærlighet neste år, kan dette bli bra. De smakte hvertfall helt riktig!

I morgen hiver vi oss over potetene, så følg med:)