søndag 24. februar 2013

Beautiful.Ordinary # 6





Spor i snøen, men nesten ikke spor etter vår


De siste dagene har jeg virkelig lengtet etter vår og varmere dager. For akkurat et år siden i dag, spiste jeg årets første lunsj på verandaen i sola, uten jakke. Jeg ønsker jo egentlig ikke at våren skal komme i februar, avlingene fikk jo lide for det i fjor. Men jeg virkelig, virkelig gleder meg til varmere dager, naturen som våkner til liv, og at snøen forsvinner. Heldigvis har sola begynt å varme  godt nå og gir meg håp om at våren kommer i år også.


I mellomtiden må man prøve å nyte det fine vinteren har å by på. Om sommeren kan man for eksempel ikke se spor etter fuglene i snøen. Eller spor etter vingene i det fuglen flyr. Det er jo noe av det vakre med vinteren!


 

 
 

mandag 4. februar 2013

Nyttårsaften, Tiger I

På nyttårsaften var vi bedt bort i 30-årslag. I mangel på gave og med noen kilo ubrukt pepperkakedeig fra Meny, brukte vi dagen på å lage en pepperkaketanks. Modellen for prosjektet var en fjernstyrt tanks av typen Tiger I som vi hadde her i huset fra før.
 
Og som det ingeniørparet vi er så kunne vi ikke la centimetrene overlates til tilfeldighetene. Nei, her var det fram med ruteark og tommestokk.


 
Delene ble sirlig lagt på plater og stekt under nøye kontroll.


 
For å holde dette kunstverket sammen var det bare smeltet sukker som kunne duge.

 
Men litt au-au på fingeren ble det... Men det hører vel med?

 
Det ferdige resultatet! Kanskje ikke så tøft med silkebånd som belter, men det var det vi hadde. Seigmennene synes hvertfall at tanksen var tøff nok til å invaderes. Og med sugerøret kunne man blåse kakepynt-kuler!

 
Tanken var aldri at dette skulle spises. Så med x antall tigerskott gikk den i luften kl 24,
til stor begeistring!