torsdag 27. september 2012

Jeg ønsker meg en drage

Så hele første sesong av Game of Thrones i helga, og ønsker meg en drage. Dette er nok det nærmeste jeg kommer en drage i den virkelige verden, tror jeg. Bildet viser en flygeøgle, Draco sumatranus. Det hadde vært så fint å ha en sånn. Hvertfall se en sånn. Og en metallisk blå sommerfugl i en jungel. Eller være som Snehvit som alle dyrene liker.
Oh, the dreams we have...
 
Bilde fra artikkel her

Beautiful.Ordinary # 5

Bobby, hvor er du?
 

onsdag 26. september 2012

søndag 23. september 2012

Lommebok # 6: ny vri


Ville prøve ut en ny vri av lommeboken jeg har laget flere av tidligere. Denne gangen med knappen på baksiden. Ikke sikkert jeg lager flere på denne måten, men spennende å prøve litt forskjellig.



 


lørdag 22. september 2012

Eplesmuldrepai

I dag fikk vi kaffebesøk og jeg ville lage eplesmuldrepai, verdens enkleste kake. Brukte fire epler fra hagen som jeg delte opp i skiver. Valgte å beholde skallet på på grunn av den røde fargen. Mat skal jo ikke bare smake godt, den skal se god ut også!

La skivene i formen, strødde over litt sukker og kanel, før jeg blandet det sammen. Deretter fordelte jeg paideigen over og satte i ovnen i 20 minutter på ca 200 grader.

Paideigen lager jeg av tre like deler mel, sukker og smør, som jeg blander sammen med fingrene. Til denne paien brukte jeg 50gram av hver ingrediens. Nam!

 
 

fredag 21. september 2012

Salat

Nesten selvdyrket salat til lunsj i dag!
Å kunne plukke sine egne råvarer i hagen gjør meg glad langt inn i hjertet :)
 
Ruccola fra svigermors hage
Tomater fra svigermors hage og min egen hage
Sukkererter, gulrot, pære og oregano fra min egen hage
(i min flotte skål fra Egersund funnet på Fretex)

Så legger jeg til litt avokado, reddik, mozzarella og kylling fra butikken.
Det er ikke like lett å lage selv (bortsett fra reddik da..).
...selv om jeg har åtte kyllinger løpende rundt i hagen!

Neste år dere, neste år! Da skal hagen min virkelig bugne!

torsdag 20. september 2012

lommebok #5: roser

En lommebok til med en herlig rødrosa farge på rosene.


Beautiful.Ordinary # 3

 Det finnes alltid håp, bare man ser etter.
 


 

 
 

mandag 17. september 2012

Lommebok # 4: Røde bobler

I sommer fikk jeg en overraskelse i posten fra min søster. Med stoffene var også ønsket om at jeg skulle sy en pung i det ene stoffet, og før helgen fikk jeg endelig gjort det!

Denne gangen endret jeg litt på størrelsen og på utformingen av buen på  klaffen. Synes det også ble fint, så da kan jeg variere litt.





fredag 14. september 2012

Brokkoli

I vår kjøpte jeg noen små brokkoli, kålrot og grønnkålplanter på Plantasjen. Kålroten spiste brunsneglene opp. Grønnkålen har vi smakt, men har liksom ikke helt fått taket på det (så nå får hønene og endene spise det).

Av åtte brokkoliplanter har jeg nå høstet en brokkoli, og tror ikke det blir flere i år. Kan vel ikke helt måle seg med de man kjøper på butikken, men veldig artig å dyrke det selv. Nå må det sies at de har ikke hatt de beste vilkårene da jorden ikke er optimal osv. Men det holdt til en wok-middag for to.

Et morsomt prøveprosjekt, og bedre lykke neste år!

onsdag 12. september 2012

Marihøneknapp

Jeg synes det er så utrolig kjedelig å sy knapper. Men jeg hadde nå en gang lovet min kjære samboer at jeg skulle fikse turbuksen hans, som manglet mange knapper. Det ble litt morsommere da jeg kom på at jeg skulle legge igjen en liten hilsen. Hva passer vel bedre enn en marihøne på tur?


Blå Grete fra Figgjo

De to siste helgene har jeg vært på loppemarked og marked. Der fant jeg både et blått fat og en blå fløtemugge fra Figgjo i mønsteret Grete. Det finnes en lignende serie, med hvitt mønster, som heter Sissel. Svak som jeg er for Figgjo synes jeg selvfølgelig at jeg er veldig heldig :)





tirsdag 11. september 2012

l.o.v.e

 
 
Piglet: how do you spell love?
Pooh: you don't spell it, you feel it




mandag 10. september 2012

Karl Johans gate, Oslo

lørdag 8. september 2012

Hermetiserte plommer

Jeg har lurt en stund på hva jeg skal gjøre med all frukten vi har i hagen. Vi har mange gamle trær, fire med eple, to med plomme og et pæretre. Har tenkt en stund at jeg skal prøve å hermetisere plommene, og har lett en del på internett for å finne en oppskrift jeg likte. Plutselig så slo det meg at jeg skulle se i bokhylla, og der fant jeg "Søtt og sunt, gaver fra kjøkkenet" med en enkel oppskrift. Perfekt!









Det var egentlig ganske enkelt. Men kjenner at jeg trenger litt mer øvelse før alt går på skinner. Plommene trakk litt for lenge og det var litt vanskelig med norgesglassene. Jeg valgte å ta av skallet på plommene, men neste gang skal jeg lage med skall. Evt skolde de på forhånd, ikke som en del av prosessen. Men hønene ble glad for overskuddet ;)

Tenker jeg skal prøve dette med pærene også, med kanelstang! Det blir godt utover høsten det :)

fredag 7. september 2012

Sukkerertene

I vår sådde jeg sukkererter i eggeskall i eggkartong. Veldig greit, så slapp jeg alle de små plastpottene. Når plantene var store nok, var det bare å lage hull i bunnen av eggeskallet og sette de i jorda. Jeg slapp da å måtte "rive" plantene fra hverandre før jeg platet de ut, og man slapp å søle med jorden. Så fikk de små skjøre røttene trygt vokse videre ut og jeg fikk store, søte sukkererter :)
 
Prøver så godt det går å resirkulere og komme på lure ting. Dette skal jeg definitivt gjøre igjen til våren. Og nå som vi har høner og moskusender, så får jeg nok eggeskall til å så ganske mye:)
 
 
 
 

 
 



mandag 3. september 2012

Min stoffsamling

Gjennom mange år har jeg samlet på stoffer. Nesten alle er kjøpt brukt, eller jeg har fått de. Er litt mer stas med de stoffene man ikke kan kjøpe meter for meter om man ønsker, de er for meg som små skatter.

I helga var jeg på loppemarked. Det er lenge siden jeg har funnet noe brukbart på loppemarked, men dette var fantastisk. Derfor ble jeg så inspirert at jeg tok bilde av alle stoffene i hylla mi. Har mer enn de som er på bildene, men de er så små biter at de ikke ligger i hylla.




 
 



søndag 2. september 2012